Woonverzekering

Er zijn vele tientallen verzekeringen af te sluiten, het is dan ook te begrijpen dat het soms verwarrend kan zijn welke verzekering voor u relevant is en welke niet. Voor uw woning is hier een handige oplossing voor. De woonverzekering is een verzameling van alle verzekeringen voor uw woning.

Welke verzekeringen zitten in een woonverzekering?
Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Hierdoor zijn niet alleen de spullen in uw woning maar ook uw woning goed verzekerd. Door de twee verzekeringen te combineren in de woonverzekering kunt u een scherpere premie krijgen. Als u aparte verzekeringen afgesloten heeft kan het zijn dat bepaalde zaken dubbel verzekerd zijn. Door te kiezen voor een woonverzekering in plaats van losse verzekeringen voorkomt u dus dat u dubbel verzekerd bent. Dit kan zorgen voor nog meer premievoordeel.

Welke dekkingen zijn er mogelijk?
In een woonverzekering zit meestal de meest ruime dekking voor wat uw woning betreft. Onder de inboedelverzekering zijn zaken als meubilair, inventaris maar ook de kosten voor bekleding van muren en plafond gedekt in geval van bijvoorbeeld brand. De woning zelf is ook gedekt. In geval van bijvoorbeeld storm hoeft u zich dus geen zorgen te maken om schade aan uw ruiten of de buitenmuren. U hoeft per incident slechts een melding te maken, uw woonverzekering regelt de afwikkeling van uw schade dan verder. In geval van bijvoorbeeld inbraak hoeft u dus geen aparte melding te maken voor de goederen enerzijds en inbraakschade anderzijds. Dit kan u veel tijd en moeite schelen.