Reisverzekering

Om met een gerust hart op reis te gaan is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Hierdoor zijn uw spullen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. U kunt zelf kiezen of u per vakantie een verzekering wilt afsluiten of een doorlopende reisverzekering kiest.

Wat is er gedekt door de reisverzekering?
Uw reisverzekering is geldig als u op vakantie gaat en dekt alles wat u aan bagage meeneemt. Denk hierbij aan zaken als kleding, camera of laptop maar ook uw zakgeld. Het kan zijn dat er voor speciale objecten aanvullende verzekeringen vereist zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval voor ski accessoires of speciale foto of film apparatuur. Het is ook mogelijk om uw reisverzekering te combineren met een annuleringsverzekering. Als u dan, om welke reden dan ook, niet meer op vakantie kunt of wilt krijgt u uw reissom vergoed.

Wat is een doorlopende reisverzekering?
Als u twee keer of vaker per jaar op vakantie gaat kan het voordeliger zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering loopt het gehele jaar door, ongeacht of u op vakantie gaat of niet. De kosten hiervoor zijn vaak gelijk aan de prijs voor circa twee vakanties, u zult dus niet veel meer betalen. Bijkomend voordeel is wel dat u niet voor elke vakantie opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten. Dit scheelt u niet alleen veel tijd en moeite maar ook de kosten die u betaald als u een nieuwe verzekering afsluit.