Rechtsbijstandverzekering

We sluiten bijna elke dag wel een overeenkomst af, vaak onbewust en soms ook wel bewust. Als er een geschil ontstaat over een van deze overeenkomsten kan het handig zijn om juridische bijstand te krijgen. Een rechtsbijstandverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van juristen en advocaten.

Waarvoor heb ik bijstand nodig?
Een rechtsbijstandverzekering kunt u gebruiken als u juridische hulp nodig heeft. Dit kan betrekking hebben op een aankoop die u gedaan heeft of een meningsverschil met uw werkgever. Er zijn verschillende modules waar u gebruik van kunt maken. Over het algemeen is er naast de basisdekking een aparte module voor werk en inkomen, belasting en overheid of verkeerszaken. U kunt zelf kiezen voor welke rechtsgebieden u de dekking wilt afsluiten.

Wat doet mijn verzekeringsmaatschappij voor mij?
Als u in een juridisch conflict betrokken raakt is het belangrijk om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Deze zal u dan adviseren wat u het beste kunt doen en welke stappen u moet ondernemen. Het is niet mogelijk om zelf direct een advocaat of jurist in te schakelen en de kosten hiervan te declareren. De juristen van uw verzekeringsmaatschappij zullen dit, indien noodzakelijk, zelf voor u verzorgen. In eerste instantie zal echter geprobeerd worden door bemiddeling en onderhandeling de zaak onderling op te lossen. Mocht dit niet lukken is het de verzekeringsmaatschappij die een eventuele procedure, namens u, kan voeren. Indien hiervoor een advocaat vereist is zal deze ook door de maatschappij geleverd worden.