Lening vergelijken

Leningen worden tegenwoordig aangeboden in verschillende vormen en tegen verschillende tarieven. Het wordt voor de leek steeds moeilijker om een goede vergelijking te maken en vaak zien we door de bomen het bos niet meer en kiezen we dan maar voor een willekeurige lening. Erg jammer, er valt namelijk veel geld te besparen door goed te onderzoeken welke lening u het beste kunt afsluiten.

We helpen u graag door te vertellen waar u op moet letten om een lening te vergelijken. Allereerst moet u natuurlijk letten op de rente, hoe hoger de rente hoe meer u betaald per maand. Let er ook op dat u bij een hoge rente minder zult kunnen lenen dan bij een lage rente. Aangezien de rente weer afhankelijk is van de looptijd en de vorm die u kiest kunt u het beste kijken naar het rentetarief voor de leningsvorm die u op het oog heeft.

Als u bijvoorbeeld een doorlopend krediet wilt moet u bij het vergelijken alleen letten op een doorlopend krediet en zich niet laten afleiden door rentetarieven van andere vormen. Nu u de beste rente voor uw krediet gevonden heeft kunt u kijken naar de looptijd, over het algemeen zal bij verschillende looptijden verschillende tarieven gelden.

Als u nog een stapje verder wilt gaan kunt u berekenen hoeveel u in totaal kwijt zou zijn bij een andere vorm van lenen. Misschien is het percentage hoger maar kunt u wel sneller aflossen terwijl er bij een doorlopend krediet vaak een minimum looptijd is. Zo weet u door goed te vergelijken zeker dat u de beste lening zult afsluiten.