Geld lenen voor auto

Een auto kopen is één van de meest gehoorde redenen voor een lening. Het kopen van een auto is nu eenmaal een kostbare aangelegenheid. De meeste van ons zullen een dergelijk bedrag niet zo snel contant hebben liggen om uit te kunnen geven. Als u dan toch een nieuwe auto wilt kopen zult u een bedrag moeten lenen om de auto te kunnen bekostigen.

Vaak kan dit via de dealer of garage die de gehele aanvraag voor u kan begeleiden. Bijkomend voordeel is dat hier dan vaak aantrekkelijke aanbiedingen gedaan worden waardoor u bijvoorbeeld een bepaalde periode geen rente hoeft te betalen. Het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk om wel tot een heel jaar rentevrij te kunnen lenen.

Als u langer dan de rentevrije periode nodig denkt te hebben kan het handig zijn om toch even rond te kijken. Let hier vooral op de rente na het aflopen van de rentevrije periode, deze kan namelijk aanzienlijk hoger liggen waardoor het verstandiger wordt om een lening elders af te sluiten. Probeer de looptijd van de auto te allen tijde korter te houden dan de economische en technische levensduur van de auto.

Het zou immers zonde zijn als u nog een aflossing heeft voor een auto die u niet meer bezit. Bovendien kan dit u belemmeren als u een nieuwe auto zou willen kopen met een lening. Dit geldt ook voor het verzekeren van de auto, in veel gevallen is een all risk verzekering de meest verstandige keuze. Dit heeft te maken met de uitkering die u ontvangt indien er onverhoopt iets met uw auto zou gebeuren. De uitkering zorgt er nu voor dat u een nieuwe auto kunt kopen.