Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een van de meest gebruikte vormen van geld lenen. Het is niet alleen gemakkelijk maar ook nog eens vrijblijvend. Als u wat extra ruimte nodig heeft kunt u gebruik maken van uw doorlopend krediet. Als u wat over heeft stort u dit weer bij. U hoeft dus niet elke keer een nieuwe lening aan te vragen of lang te wachten op uw geld.

Als u geen geld opneemt betaald u ook geen rente. De enige voorwaarde is dat het saldo eens per jaar positief is. Indien gewenst kunt u hierna het volledige bedrag weer gewoon opnemen. Het rentetarief is extra gunstig in vergelijking met andere vormen van krediet. Zonder het door te hebben beschikken veel mensen al over een krediet.

Als u bijvoorbeeld een nieuwe tv koopt en die kosteloos in 10 termijnen kunt betalen wordt er vaak gebruik gemaakt van een doorlopend krediet. Na het aflossen is dan het betaald bedrag weer op te nemen. Als u dit doet dan wordt er wel rente in rekening gebracht. Vaak is dit dan ook een promotiestunt van grote kredietverstrekkers die extra laagdrempelig kredieten wil aanbieden.

Als u eenmaal beschikking heeft over een doorlopend krediet zult u er waarschijnlijk ook gebruik van maken, zo hoopt men. Het is in sommige gevallen mogelijk om, ondanks een negatieve BKR registratie toch een doorlopend krediet te krijgen. Vaak biedt dit mensen de uitkomst om onbetaalde rekeningen alsnog te kunnen betalen zonder dat er deurwaarders of incassokosten in rekening gebracht worden. Hierdoor kunt u veel geld besparen en voorkomt u meer negatieve registraties bij het BKR en andere instanties.