Beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een van de meest risicovolle hypotheekvormen. Het is dan ook belangrijk om uzelf goed te laten informeren over de voor- en nadelen van deze hypotheekvorm. Bij een beleggingshypotheek wordt uw maandelijkse inleg, uw maandelijkse betaling, gebruikt om mee te beleggen.

U heeft vaak zelf inspraak over hoe dit gebeurd en daarmee ook zelf in de hand hoeveel risico u wenst te lopen. Het blijft echter wel altijd speculatie, een gegarandeerd rendement is dus niet mogelijk. Vaak zijn beleggingshypotheken maatwerk dat wil zeggen dat elke beleggingshypotheek er anders uit kan zien. Uw hypotheekadviseur zal vaak samen met u informeren naar uw wensen en u informeren naar de mogelijkheden.

Wilt u bijvoorbeeld vrij riskant beleggen dan bestaat de kans dat uw vermogen veel groter groeit dan uw hypotheeksom. Omgekeerd bestaat echter ook de kans dat u verliezen zult lijden waardoor u dus een hoge restschuld van de hypotheek zult overhouden. Het is van belang om uw resultaten regelmatig te bespreken om zo, indien nodig, nog te kunnen bijsturen om alsnog het beoogd resultaat te behalen.