Autoverzekering

Er vinden jaarlijks een groot aantal ongelukken plaats in het verkeer. De schade die hierbij aangebracht wordt is vaak erg hoog. Het is daarom niet alleen verstandig maar ook wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Hierdoor bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan anderen met uw auto.

Welke verzekering is verplicht?
U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. U bent met deze verzekering gedekt voor alle schade die u toebrengt aan derden. Uw eigen schade is niet verzekerd en komt voor uw eigen rekening. Deze verzekering is verplicht gesteld om te voorkomen dat u schade maakt die u niet kunt betalen.

Aanvullende mogelijkheden
Het is ook mogelijk om u te verzekeren tegen schade aan uw eigen voertuig. Er zijn hierin twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een WA+ verzekering en dekt schade aan de ruiten, schade als gevolg van diefstal en schade als gevolg van inbraak. Wilt u dit verder uitbreiden dan kunt u kiezen voor een all risk verzekering. Hierbij is alle schade aan uw voertuig verzekerd, ongeacht de toedracht of schuldige.

Autoverzekering afsluiten
U kunt een autoverzekering gemakkelijk online afsluiten via internet of zelfs telefonisch. U wordt dan in eerste instantie voorlopige dekking geboden. Deze is bedoeld om u dekking te kunnen bieden voor zolang de maatschappij nodig heeft om over uw aanvraag te oordelen. Als alles klopt en er geen bezwaren zijn om u te verzekeren bent u binnen circa een week officieel verzekerd.