Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje maar kan grote gevolgen hebben. Een klein krasje op een auto of dure laptop die u laat vallen, ongelukjes die al snel hoge kosten met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om u hiervoor in te kunnen dekken.

Wat wordt er verzekerd?
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die door uzelf aangebracht is en waarvoor u aansprakelijk gehouden wordt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u per ongeluk een dure jas van iemand beschadigd of een laptop laat vallen. U bent alleen verzekerd voor schade die u toebrengt aan derden, uw eigen schade wordt niet gedekt.

Aansprakelijkheid voor kinderen
Over het algemeen zijn kinderen kosteloos meeverzekerd met de ouders. U moet dit uiteraard wel doorgeven aan uw verzekeringsmaatschappij. Let op, hoewel u aansprakelijk gesteld kunt worden voor schade die door uw minderjarige kinderen is toegebracht wordt dit niet standaard gedekt. Uw aansprakelijkheidsverzekering heeft immers betrekking op schade die door uzelf toegebracht is. Als uw kind dus schade veroorzaakt zal dit niet direct door uw verzekering gedekt worden. Geef uw kinderen dus altijd op bij uw verzekeringsmaatschappij.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten
Bijna alle verzekeringsmaatschappijen bieden aansprakelijkheidsverzekeringen aan. Vaak is het voordeliger om meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. U ontvangt dan vaak pakketkorting op uw verzekeringen. In de meeste gevallen kunt u uw verzekering ook online afsluiten. Uw aansprakelijkheidsverzekering is dan vaak direct van kracht. De polis voor uw verzekering kunt u dan online inzien.